Notícies » Proves no competitives

Crònica d'Albert Pérez Monfort, membre de l'equip Corremonts-sportHG, de la ruta Malniu2000

Enviada per administrador el 18/Jul/2014 - 07:22
Imatge 0 per Crònica d'Albert Pérez Monfort, membre de l'equip Corremonts-sportHG, de la ruta Malniu2000
Refugi de Malniu, 16 de juliol de 2014 - En aquesta ocasió us volem presentar la iniciativa que enguany posa en marxa el refugi de Malniu d'oferir una ruta circular amb un plantejament no competitiu, que amb sortida i arribada al refugi, recorre tot el circ de Meranges, a la Cerdanya. La ruta, de 27 km i 2.000 metres de desnivell positiu acumulat, té com a punt més alt el pic del Puigpedrós, de 2.912 metres d'alçada i passa per un total de 7 cims.

La ruta respecta l'entorn per on transcorre i per això no afegeix marques a la muntanya, sinó que aprofita les marques ja existents i que estan ben especificades en el mapa guia que els guardes donen a les persones inscrites, en el moment d'iniciar la ruta. Amb aquest mapa guia i amb les explicacions prèvies dels guardes, la ruta es pot seguir sense cap dificultat.

Celebrada la 31ena edició de la tradicional Pujada de Nadal a la Mola

Enviada per administrador el 25/Des/2013 - 22:22
Imatge 0 per Celebrada la 31ena edició de la tradicional Pujada de Nadal a la Mola
Matadepera, 25 de desembre de 2013 - Un any més s'ha celebrat a Matadepera la 31ena edició de la tradicional Pujada de Nadal a la Mola, organitzada pel Club Muntanyenc de Terrassa. El dia ennuvolat que amenaçava puja no ha impedit que una vegada més els incondicionals d'aquesta prova s'hagin presentat a les 10 del matí a la línia de sortida per fer una pujada ràpida i intensa a la Mola, punt culminant del massís de Sant Llorenç del Munt, i gaudir un any més d'aquesta fantàstica proposta retrobant-se amb amics i coneguts per desitjar un bon Nadal.

Training Camp UTSM a Cornudella de Montsant

Enviada per administrador el 02/Ago/2013 - 16:41
Imatge 0 per Training Camp UTSM a Cornudella de Montsant
Els dies 12, 13 i 14 d'agost vine a conèixer el recorregut de la UTSM
Cornudella de Montsant, 2 d'agost de 2013 - Els propers dies 12, 13 i 14 d'agost al voltant del Parc Natural de la Serra de Montsant es portarà a terme un “training camp” per a tal de descobrir el recorregut de la cursa Ultra Trail Serra de Montsant, una cursa d'ultra resistència de 100Kms que els dies 19 i 20 d'octubre celebrarà la cinquena edició i on es preveuen més de 500 atletes de tot el territori nacional.

Reconeixement de la Cursa dels Poblats Ibèrics (15.9 Km) per David Huertas

Enviada per administrador el 08/Jul/2013 - 22:52
Cursa: Cursa dels Poblats Ibèrics.

David Huertas, de l'equip Corremonts-sportHG, ens comenta la seva experiència a l'entrenament de la Cursa dels Poblats Ibèrics.

Barcelona, 7 de juliol de 2013 - Després d'un mes de juny força intens en relació a curses i quilometratge, volia descansar d'entrenaments durant una setmana per complet. Tot just a finals de setmana, però, vaig veure que l'organització de la pròxima cursa en que participaré (Club d'Esports de Muntanya de Cerdanyola) feia un reconeixement dirigit i gratuït del circuit. No m'ho vaig pensar massa ja que em sembla molt interessant saber com serà una cursa abans d'anar-hi, ajuda moltíssim :)

Amb una previsió d'onada de calor, ens hem reunit una vintena llarga de corredors diumenge d'hora al matí. En un ambient molt distès, alguns membres de l'organització ens han donat quatre indicacions abans de repartir-nos en grups (gent per la Caminada, la Cursa curta i la Cursa llarga). Hem fet la foto de rigor tots junts i de seguida hem sortit a conèixer el circuit. S'ha de destacar la voluntat dels membres del club d'ensenyar-nos tots els racons del bonic circuit que han preparat dins del Parc de Collserola.

Celebrada la 30ena edició de la tradicional pujada de Nadal a la Mola amb rècord de participació

Enviada per administrador el 25/Des/2012 - 21:38
Imatge 0 per Celebrada la 30ena edició de la tradicional pujada de Nadal a la Mola amb rècord de participació
Matadepera, 25 de desembre de 2012 - Amb un ambient que recordava més un dia de primavera que un dia d'hivern, avui s'ha celebrat la 30ena edició de la tradicional pujada de Nadal a la Mola organitzada pel Club Muntanyenc de Terrassa. Amb nou rècord de participació, els 450 corredors i molts acompanyants han pujat al cim de la Mola, punt culminant del massís de Sant Llorenç del Munt, per gaudir un any més d'aquesta fantàstica proposta i retrobar-se amb amics i coneguts per poder-los desitjar un bon Nadal.

Participa i guanya una inscripció gratuïta a la quarta edició Marxa Senderista Memorial José Miguel Crespo Fullana 'Fuji'

Enviada per administrador el 01/Set/2012 - 07:20
Imatge 0 per Participa i guanya una inscripció gratuïta a la quarta edició Marxa Senderista Memorial José Miguel Crespo Fullana 'Fuji'
Des d'avui, i fins el dia 1 d'octubre, us podeu inscriure a la IV Marxa Senderista Memorial José Miguel Crespo Fullana, organitzada pel Grup de Muntanya Margalló de Benissa, i que tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 d'octubre.

Aquest Memorial intenta compaginar el senderisme cultural (caminar, descobrir i gaudir del patrimoni social i natural de les comarques per on transcorre) amb la festa i el bon rotllo que suposen les sopades i les pròpies caminades multitudinàries, en una mena de petita imitació pràctica del que era la vida del Fuji. Essencialment, la Marxa del Fuji es això: Marxa, molta marxa!

Bon ambient i èxit de participació a la 29èna pujada a Mola el dia de Nadal

Enviada per administrador el 25/Des/2011 - 21:32
Imatge 0 per Bon ambient i èxit de participació a la 29èna pujada a Mola el dia de Nadal
Avui 400 amics ens hem reunit a Can Robert per fer la tradicional pujada a la Mola, una excusa perfecta per fer lloc a l'àpat de Nadal.

La pujada a la Mola el dia de Nadal és una prova que organitza el Club Muntanyenc de Terrassa, i fa 29 anys que se celebra. Com més va, més gent té ganes de participar-hi i enguany, amb 400 inscrits, s'ha batut el rècord de participació.

Es tracta d'una prova no competitiva que consisteix a pujar a la Mola, el punt més elevat del massís de Sant Llorenç del Munt, des de Can Robert, una masia situada a la base de la muntanya.

Per segon any consecutiu la Intermón Oxfam Trailwalker es fa a Catalunya

Enviada per administrador el 29/Oct/2011 - 13:53
Imatge 0 per Per segon any consecutiu la Intermón Oxfam Trailwalker es fa a Catalunya
Inscripcions obertes per a la Trailwalker 2012

Una prova solidària per lluitar contra la injustícia i la pobresa al món
Aquest dijous es van obrir les inscripcions a la Trailwalker 2012, que es farà els dies 5 i 6 de maig. Es tracta d'una prova no competitiva per equips que té per objectiu recollir fons per lluitar contra la pobresa i la injustícia al món. Per això cadascun dels equips que s'hi inscriu es compromet a aportar un mínim 1.500 €. Els equips, una vegada s'han apuntat, porten a terme diferents activitats en l'àmbit del municipi on resideixen, la família, els companys de feina i els amics per tal de recopilar fons. Des de la web de l'esdeveniment se'ls dóna diferents idees que els poden ser útils per a aconseguir-ho.

Els equips estan formats per sis persones, quatre caminants i dues que fan de suport logístic i segueixen la cursa amb cotxe.

A l'edició d'enguany hi podran participar un màxim de 300 equips. A l'edició de l'any anterior el límit de 200 equips es va omplir molt abans del termini previst per l'organització.

En aquesta nova edició el recorregut de la Trailwalker 2012 seguirà la via verda "Pirineus-Costa Brava" des d'Olot fins a Sant Feliu de Guíxols. Es tracta d'un total de 100 km que els participants hauran de recórrer en un màxim de 32 hores.

La Matagalls-Montserrat es manté ben viva després de 32 edicions

Enviada per administrador el 19/Set/2011 - 21:53
Imatge 0 per La Matagalls-Montserrat es manté ben viva després de 32 edicions
Actualment de proves de llarga distància o d'ultra fons n'hi ha moltes, algunes de competitives i altres que no ho són. Totes tenen un denominador comú: requereixen un bon entrenament físic i psicològic. Acabar-les és un repte per a totes aquelles persones que hi prenen part.

Quan amb prou feines es parlava de proves de llarga distància i la paraula ultra trail no estava gens de moda, o probablement ni tan sols existia, ja es parlava d'una caminada que s'havia fet famosa per la seva duresa, i que la majoria de la gent que es dedicava a l'excursionisme desitjava fer en alguna ocasió, la Matagalls-Montserrat.

L'any 1972 el Club Excursionista de Gràcia va organitzar la primera Matagalls-Montserrat per a commemorar la gesta del mossèn Jaume Oliveres, gran excursionista que el 4 d'agost del 1904 va portar a terme la caminada per primera vegada. En el seu inici la prova es feia cada dos anys, i poca gent se la plantejava com una cursa contra el cronòmetre. En aquella època l'esport de córrer per la muntanya no el practicava gairebé ningú, i fer-ho, estava mal vist dins del món de l'excursionisme. Poc a poc el concepte d'esport, muntanya i natura ha canviat. Avui molta gent es planteja la Matagalls-Montserrat com un repte més enllà del simple fet de completar el recorregut, arribar a Montserrat amb el mínim de temps possible.

La Intermon Oxfam Trail Walker arriba a Catalunya

Enviada per corremonts el 08/Mai/2011 - 19:38
Imatge 0 per La Intermon Oxfam Trail Walker arriba a Catalunya

Aquest cap de setmana 202 equips han sortit de Santa Maria de Palautordera per fer els 100 quilòmetres de distància que els separen de Monistrol, el punt d'arribada. Aquest esdeveniment solidari, organitzat per Intermon Oxfam, se celebra anualment a dotze països de tot el món, i per primera vegada arriba a l'estat espanyol. A la Trail Walker equips de sis persones, quatre que caminen i dues que fan d'assistència, han hagut de fer un recorregut de 100 quilòmetres en menys de 36 hores.

L'objectiu de la prova és recollir fons per lluitar contra la pobresa i la injustícia al món. Per això cadascun dels equips participants ha hagut d'aconseguir 1.500 € per poder-hi participar. Podeu veure més detalls de la Trail Walker a la pàgina web de l'esdeveniment. També podeu llegir-vos l'entrevista que Corremonts va fer a la Roser Claramunt, d'Intermon, en la qual ens ha explicat alguns detalls de la prova.